Barion Pixel
Gramen logo

Általános Szerződési Feltételek

(a továbbiakban: ÁSZF) Üdvözöljük a Gramen Webshop vásárlói között. Kérjük a megrendelés elküldése előtt az  Általános Szállítási Feltételeket szíveskedjen olvasni:

1. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
1.1. A Gramen Shop-ban történő vásárlás, rendelés kizárólag elektronikus úton történik, www.gramen.hu webcímen, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.
1.2. Szolgáltatásunk igénybevételéhez a vásárlói adatlapot ki kell tölteni. A vásárlás akkor jöhet létre, ha a Vevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁFSZ-ben foglaltakat.
1.3. Külföldről történő megrendelést a webshopon keresztül nem tudunk teljesíteni, megrendelését várjuk a gramen@gramen.hu e-mail címen.

2. MEGRENDELÉS
2.1. A vásárolt áruk tulajdonságait, jellemzőit, a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni.
2.2. A vételár minden esetben a kiválasztott árunál feltüntetett ár. A szerződéskötéssel, illetve annak teljesítése során felmerülő járulékos költségek összegéről (fuvardíj, szállítási- illetve postaköltség) a Vevő tájékoztatása a szerződés megkötése előtt megtörtént.
2.3. A közzétett árak, díjak változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja.
2.4. A megrendelés menete:
2.4.1.Válassza ki a terméket, adja meg a mennyiséget. A kiválasztott termék a honlap jobb felső részében található kosárba kerül.
2.4.2.Folytassa a böngészést, vásárlást. A kiválasztott termékek a vásárlókocsiban lesznek.
2.4.3. Ha befejezte a vásárlást, kattintson a bevásárlókosárra. Ott megtekintheti a kiválasztott termékeket, mennyiségét változtathatja, törölheti, vagy a pénztár gombra klikkelve továbbléphet a fizetésre.
2.4.4 Töltse ki a személyes adatokat.
2.4.5.Válassza ki a kívánt szállítási módot.
2.4.6. Válassza ki a kívánt fizetési módot.
2.4.7. Olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket, majd kipipálással fogadja el.
2.4.8. Olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatót, majd kipipálással fogadja el.
2.4.9. Rendeljen.
FONTOS! A futárköltség külön megfizetése a futárnak nem lehetséges, ezért kérjük, a személyes átvételt abban az esetben jelölje meg, ha nem kéri a rendelés házhoz szállítását, hanem érte tud jönni az egyik átvételi pontra. 

2.5. A Szolgáltató a Vevő megrendelését köteles a Vevő részére elektronikus úton visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül a Vevő részére nem érkezik meg, úgy a Szolgáltató szállítási kötelezettsége, illetve a Vevő vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik.
2.6. Amennyiben Szolgáltató nem tudja a terméket 10 munkanapon belül szállítani, a megrendelés automatikusan megszűnik.

3. SZÁLLÍTÁS
A megrendelt termékek átvétele az alábbi, megrendeléskor meghatározott módon történhet:

3.1. Személyes áruátvétellel a raktárunkban Gramen KFT. raktárában:
cím: 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4.
Nyitvatartás: hétfő – csütörtök: 8-17, péntek: 8-14.
vagy
1213 Budapest Damjanich u.89. (Kizárólag előre egyeztetett időpontban.) telefon: + 36 30 655 26 03 e-mail: webshop@gramen.hu

3.2. Kiszállítás futárszolgálattal: A Gramen webshopban vásárolt termékek házhoz szállítása az áruk tömegétől függően a Szolgáltató megbízott fuvarozója útján történik. A feladott csomagok várható feladási/kézbesítési ideje 1-7 munkanap. Amennyiben az árut készletgazdálkodási okokból 1-7 nap alatt nem sikerül feladni, úgy Vevő e-mailben, vagy telefonon értesítést kap. Ekkor lehetősége van a megrendelést későbbi időpontra elfogadni, vagy a megrendeléstől elállni.
Fontos változás! Kizárólag a kiszállítás költsége a futárnál nem fizethető ki. A kiszállítás költségét a megrendeléskor kell kifizetni. Amennyiben személyes átvételt jelöli be, a futárszolgálat csak abban az esetben vehető igénybe, ha a szállítási költséget bankszámlánkra átutalja.
4. Szállítási tarifák: A termékeket 100 kg súlyhatárig darabáruként, azon felül raklapos áruként tudjuk szállítani. Egy raklap maximum 600 kg lehet. 2022. augusztus 1-től az érvényes szállítási tarifák:

15 kg3292 Ft
5,110 kg4348 Ft
10,120 kg4644 Ft
20,130 kg5324 Ft
30,150 kg6669 Ft
50,180 kg9185 Ft
80,1100 kg10893 Ft
100,1150 kg17550 Ft
150,1300 kg28080 Ft

* raklapos áru, áru levétele csak targoncával történhet.
Raklapos szállításnak minősül a normál EUR raklapon (120x80cm) feladott maximum 170cm magas küldemény. Ettől hosszúságban vagy szélességben felfelé eltérő raklapok esetén akár dupla díj is felszámításra kerülhet.
5. Utánvét kezelési költsége
Az utánvét során a Vevő készpénzt ad át a futárnak. A készpénz kezeléséért kezelési költség kerül felszámolásra, mely a megrendeléskor külön tételként megjelenik.
A csomagok átvétele: Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár jelenlétében szíveskedjen külsőleg átnézni és esetleges külső sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, ekkor a csomag átvétele nem ajánlott. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
A vásárlónak a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni kell és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt alá kell írni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a webáruháznak nem áll módjában elfogadni.
A weboldalon megrendelt termékeket a webáruház az e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti. A webáruházat a tévesen és / vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért illetve egyéb hibáért felelősség nem terheli. A szállítási díjak és a kezelési költséget változtatásának jogát fenntartjuk.

4. FIZETÉS
A megrendelt áru kifizetése bankkártyával, banki előre utalással vagy futárnak történő készpénz fizetéssel (utánvét) történik.

Fizetés bankkártyával
Online áruházunkban az alábbi bankkártyákat fogadjuk el: MasterCard, Visa Classic, Maestro, Visa Electron és American Express kártyák. Online bankkártyás fizetés esetén a megrendelés átvétele csak a sikeres fizetés után lehetséges. Online bankkártyás fizetési szolgáltatónk a BARION.
A Barion kétféle fizetési lehetőséget kínál:
fizetés Barion tárcával, vagy fizetés bankkártyával
A Barion Smart Gateway fizetőkapun bárki fizethet bankkártyával, egyszerűen bankkártya adatainak megadásával, nem szükséges előzetes regisztráció. A Barion tárcával rendelkező felhasználók azonban kényelmesebben fizethetnek, ezért minden fizetésnél van lehetőség regisztrációra. A vásárlás bármikor megszakítható az oldalon található Vásárlás megszakítása feliratra kattintva.
A Barion fizetési lehetőségekről bővebb információk találhatók a Barion honlapján.

barion card strip intl large
Fizetés utalással: Bankszámlaszámunk: OTP 11714006-20438782-00000000
A rendelés leadása után a megrendelés összegét és a Gramen Kft. bankszámla számát is tartalmazó visszaigazoló e-mailt kap. A megrendelés státusza ekkor: fizetésre vár. Az összeg beérkezése után megkezdjük a rendelés feldolgozását. (számla, feladásra/átvételre előkészítés).
Fizetés utánvéttel: A megrendelt termékek árát a házhoz szállításkor, a futárszolgálat munkatársának kell kifizetni készpénzben. A fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz. A számlát és a termékleírást a csomag tartalmazza. Az utánvétel kezeléséért díj kerül felszámolásra. Az utánvét kezelés összege a megrendelés során, az utánvét kiválasztása után automatikusan megjelenik a megrendelésen. Az utánvét kezelés összege 1200.-Ft/rendelés.

5. GARANCIA, SZAVATOSSÁG
5.1. Bármilyen probléma esetén csak az áruszámlával lehet reklamálni, ezért kérjük, a számlát őrizze meg, mivel a garanciát csak a számla megléte esetében tudjuk érvényesíteni.
5.2. Mindennemű felmerülő problémára melyet az Szolgáltató és Vevő nem tud megoldani az alábbi jogszabály vonatkozik.
5.3. A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 151/2003. (XI.22.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

6. ELÁLLÁSI JOG ONLINE VÁSÁRLÁS ESETÉN
A fogyasztók indokolás nélküli elállására vonatkozó részletes szabályokat a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-29.§ tartalmazza.
Vásárlási összeg visszafizetési garancia:
Garanciát, szavatosságot termékeinkre a hatályos vonatkozó jogszabályokban kötelezően előírtakon felül nem vállalunk.
Visszafizetést a termékre a csomag kézhezvételétől számított 14 naptári napig igényelhet. Az elállási szándékát jelezze e-mailben: gramen@gramen.hu.
• Visszafizetési garancia ügyintézése 2 lépésben: Amennyiben a megrendelt és kifizetett termékre nem tart igényt, kérjük a terméket haladéktalanul juttassa vissza nekünk a raktárkészletre. Sérült, hiányos, szennyezett terméket nem áll módunkban visszavásárolni.
1. Kérjük, adja fel a csomagot követhető módon postán vagy futárral címünkre: Cím: Gramen Kft. 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4. A csomagot minden esetben követhető módon, ragszámmal (ajánlva) adja fel, hogy a csomag útját Ön is és mi is követni tudjuk. Utánvétes, portósan visszaküldött csomagot nem veszünk át.
A cégünkhöz beérkezett visszáru csomag átvételéről haladéktalanul tájékoztatjuk Önt.
A feladott csomagban legyen benne a visszaküldésre kerülő termék és az Ön elállási nyilatkozata. Sérült, kiszóródott, erősen szennyezett terméket nem áll módunkban visszavenni.
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség.
PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIÁT KIZÁRÓLAG ELÁLLÁSI NYILATKOZAT ÉS A KIFOGÁSTALAN ÁLLAPOTBAN VISSZAKÜLDÖTT TERMÉK ELLENÉBEN KÉRHET!
A kellemetlenségek elkerülése végett és a gyors ügyintézés érdekében, kérjük, hogy a feladott csomagban küldje el a szükséges nyomtatványt. Az elállási nyilatkozatra kérjük, írja rá a kedvezményezett nevét és bankszámla számát, ahova visszautalhatjuk az összeget. Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
2. A címünkre visszaküldött terméket megvizsgáljuk és amennyiben a visszaküldött termék kifogástalan állapotú, az Ön által visszaküldött elállási nyilatkozaton szereplő bankszámla számra a termék árát 14 munkanapon belül visszatérítjük.
A termék árának visszatérítéséhez letölthető formanyomtatvány ITT: Elállási nyilatkozat – MINTA
Elállási nyilatkozat hiányában a visszatérítési garancia nem érvényesíthető. A pénz visszafizetési garancia érvényesítésekor az Önnek kiállított számlát sztornózzuk, melynek nélkülözhetetlen melléklete az Ön elállási nyilatkozata.
POSTAI KÖLTSÉGEK ELSZÁMOLÁSA: Csak a visszaküldött termék árát fizetjük ki, a postai költségeket nem. A visszaszállítás költsége a Vevőt terheli.

7. EGYÉB
7.1. Szolgáltató: Gramen Kft. székhely: 1106 Budapest, Heves utca 53/B. adószám: 14139783-2-42 telefon: + 36 1 264 1599 fax: + 36 1 264 1599 e-mail cím: webshop@gramen.hu
6.2. A Szolgáltató egyben a Gramen Webshop üzemeltetője is, és szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és az ÁSZF-ben foglaltakat. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás szövege online megtalálható a weboldalon.

8. FELELŐSSÉG
Az internetes oldalon található esetleges téves rendelési szám és ármegjelölésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A termékeket bemutató képek mintának tekintendők, nem minden esetben egyeznek meg a termékkel. Az eltérésekért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, de törekszik rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.