Barion Pixel
Gramen logo

Általános szállítási feltételek

Üdvözöljük a Gramen Webshop vásárlói között!

Kérjük a megrendelés elküldése előtt az az Általános Szállítási Feltételeket szíveskedjen olvasni:

1. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
1.1.A Gramen Shop-ban történő vásárlás, rendelés kizárólag elektronikus úton történik, https://gramen.hu/ webcímen, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.2.Szolgáltatásunk igénybevételéhez a vásárlói adatlapot ki kell tölteni. A vásárlás akkor jöhet létre, ha a Vevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁFSZ-ben foglaltakat.

1.3.Külföldről történő megrendelést a webshopon keresztül nem tudunk teljesíteni, megrendelését várjuk a gramen@gramen.hu e-mail címen.

2. MEGRENDELÉS
2.1.A vásárolt áruk tulajdonságait, jellemzőit, a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni.

2.2.A vételár minden esetben a kiválasztott árunál feltüntetett ár. A szerződéskötéssel, illetve annak teljesítése során felmerülő járulékos költségek összegéről (fuvardíj, szállítási költség) a Vevő tájékoztatása a szerződés megkötése előtt megtörténik.

2.3.A közzétett árak, díjak változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja.

2.4.A megrendelés menete:
2.4.1.Válassza ki a terméket, adja meg a mennyiséget,
2.4.2.Válassza ki a kívánt szállítási módot
2.4.3.Töltse ki a Vevő adatokat
2.4.4. Amennyiben nem személyes átvételt jelölt meg, válasszon fizetési módot.
2.4.5.Olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket, majd kipipálással fogadja el.
2.4.6.Rendeljen

2.5.A Szolgáltató a Vevő megrendelését köteles a Vevő részére elektronikus úton visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül a Vevő részére nem érkezik meg, úgy a Szolgáltató szállítási kötelezettsége, illetve a Vevő vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik.

2.6.A Vevő internetes vásárlás esetén jogosult a megrendelést követően, és a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállni a szerződéstől a 17/1999. (II. 5.) számú Kormányrendeletben rögzítettek szerint. A kézhezvétel dátumát bizonyítja a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Szolgáltató köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni a Vevő által kifizetett összeget.
A Szolgáltató ezúton felhívja a Vevők szíves figyelmét, hogy elállási jog gyakorlása esetén a Vevő viseli az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos összes költséget.

2.7.Amennyiben még a kiszállítást megelőzően áll el a Vevő a szerződéstől, akkor ezt az igényét elektronikus úton köteles jelezni a webshop@gramen.hu e-mail címen. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költség nem terheli.

2.8.A Szolgáltató kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat, illetve a Vevő által fizetett összeget megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.

2.9.A Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

2.10.Amennyiben Szolgáltató nem tudja a terméket 10 munkanapon belül szállítani, a megrendelés automatikusan megszűnik.

3. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK
A megrendelt termékek átvétele az alábbi, megrendeléskor meghatározott módon történhet:

3.1.Személyes áruátvétel:
GRAMEN KFT. raktárában: cím: 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4.
Nyitva tartás szezonban: hétfő-csütörtök 8-17, péntek 8-14.
Áruátvétel lehetséges Budapesten, 1213 Budapest, Damjanich János u.89. sz. alatt, kizárólag előre egyeztetett időpontban.
telefon: + 36 30 655 26 03
e-mail: webshop@gramen.hu

3.2.Kiszállítás utánvétellel
A Gramen webshopban vásárolt termékek házhoz szállítása az áruk terjedelmétől függően utánvétes postai csomag, illetve a Szolgáltató megbízott fuvarozója útján történik. A feladott csomagok várható feladási/kézbesítési ideje 1-7 munkanap.

3.3. Szállítási tarifák
A termékek 100 kg súlyhatárig darabáruként, azon felül raklapos áruként kerülnek feladásra. Egy raklap maximum 600 kg lehet. 2022. augusztus 1-től az érvényes bruttó szállítási tarifák:

15 kg3 858 Ft
5,110 kg5 097 Ft
10,120 kg5 334 Ft
20,130 kg5 969 Ft
30,150 kg 7 398 Ft
50,180 kg10 414 Ft
80,1100 kg12 319 Ft
100,1150 kg17 550 Ft*
150,1300 kg28 080 Ft*

* raklapos szállítás, áru levétele targoncával történhet.

Az áru feladásáról a megrendelő e-mailban értesítést kap. A kiszállítás rendszerint az ezt követő napon megtörténik.
Amennyiben az árut készletgazdálkodási okokból 1-7 nap alatt nem sikerül feladni, úgy Vevő e-mailben, vagy telefonon értesítést kap. Ekkor lehetősége van a megrendelést későbbi időpontra elfogadni, vagy a megrendeléstől elállni.

4. FIZETÉSI FELTÉTELEK
A megrendelt áru kifizetése bankkártyával vagy banki előreutalással történik.

Banki utalás
Ez esetben a megrendelt termékeket  és  amennyiben futárral történő kiszállítást rendel, a szállítási díjat átutalja a Gramen Kft. OTP 11714006-20438782 sz. bankszámlájára. Az áru kiadása az összeg beérkezése után történik.

Fizetés bankkártyával
Online áruházunkban az alábbi bankkártyákat fogadjuk el: MasterCard, Visa Classic, Maestro, Visa Electron és American Express kártyák. Online bankkártyás fizetés esetén a megrendelés átvétele csak a sikeres fizetés után lehetséges. Online bankkártyás fizetési szolgáltatónk a BARION.
A Barion kétféle fizetési lehetőséget kínál:
fizetés Barion tárcával, vagy fizetés bankkártyával
A Barion Smart Gateway fizetőkapun bárki fizethet bankkártyával, egyszerűen bankkártya adatainak megadásával, nem szükséges előzetes regisztráció. A Barion tárcával rendelkező felhasználók azonban kényelmesebben fizethetnek, ezért minden fizetésnél van lehetőség regisztrációra. A vásárlás bármikor megszakítható az oldalon található Vásárlás megszakítása feliratra kattintva. A Barion fizetési lehetőségekről bővebb információk olvashatók a Barion honlapján

Fizetés utánvéttel
A megrendelt termékek árát a házhoz szállításkor, a futárszolgálat munkatársának kell kifizetni készpénzben. A fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz. A számlát és a termékleírást a csomag tartalmazza. Az utánvétel kezeléséért díj kerül felszámolásra. Az utánvét kezelés összege a megrendelés során, az utánvét kiválasztása után automatikusan megjelenik a megrendelésen.
Az utánvét kezelés összege 1400.-Ft/rendelés.

5. GARANCIA, SZAVATOSSÁG
5.1.Bármilyen probléma esetén csak az áruszámlával lehet reklamálni, ezért kérjük, a számlát őrizze meg, mivel a garanciát csak a számla megléte esetében tudjuk érvényesíteni.

5.2.Mindennemű felmerülő problémára melyet az Szolgáltató és Vevő nem tud megoldani az alábbi jogszabály vonatkozik.

5.3.A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 151/2003. (XI.22.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

6. EGYÉB
6.1.Szolgáltató: GRAMEN Kft.
székhely: 1106 Budapest, Heves utca 53.
adószám: 14139783-2-42
telefon/fax : + 36 1 264 1599
e-mail cím: webshop@gramen.hu
6.2.A Szolgáltató egyben a Gramen Webshop üzemeltetője is, és szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és az ÁSZF-ben foglaltakat. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás szövege online megtalálható a weboldalon.

7. ADATVÉDELEM
A Szolgáltató ezúton tájékoztatja Vevőit, hogy adataikat a megrendelések teljesítése és a vásárlás feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adatait harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a megrendelés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként működik. Az alvállalkozók a Szolgáltató által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Az adatainak kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek megfelelően
járunk el.
Jelen ÁSZF elfogadásával a Vevő az adatainak kezeléséhez hozzájárul.

8. FELELŐSSÉG
Az Internetes oldalon található esetleges téves rendelési szám és ármegjelölésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A termékeket bemutató képek mintának tekintendők, nem minden esetben egyeznek meg a termékkel. Az eltérésekért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, de törekszik rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.